Analogový termokontrol
Zdravé vaření
Analogový termokontrol
Zvýhodněná cena:810 Kč
Katalogové číslo: Z-ATC
skladem
Analogový termokontrol Zepter je zcela novým a vynikajícím zařízením, které vám umožňuje připravovat při vhodné teplotě správným způsobem zdravé jídlo a tím kontrolovat...
Analogový termokontrol Zepter je zcela novým a vynikajícím zařízením, které vám umožňuje připravovat při vhodné teplotě správným způsobem zdravé jídlo a tím kontrolovat celý proces vaření, aniž byste museli zvednout poklici. Uzavřený cyklus vaření tak nerušeně pokračuje dál. Jídlo se vaří ve své vlastní šťávě při nízké teplotě, uchovává si své nutriční a biologické hodnoty, a to s až 70% úsporou energie a až 30% úsporou jídla.
Popis výrobku
Maximální přesnost a spolehlivost při odečítání teploty umožňuje lepší kontrolu procesu vaření!
Novinka - snadné použití
- Uživatelsky přívětivá kruhová stupnice umožňuje snadnější odečet teploty
- Dvě teplotní stupnice: DRY (pečení) a MOIST (vaření)
- Tři barevná pole označující tři teplotní rozsahy: žluté pole (zahřívání), zelené pole (správná teplota vaření), červené pole (přehřátí)
- Nový elegantní a stylový design dokonale ladící s estetikou výrobků řady Zepter Masterpiece CookART
Vaření bez vody
- Při vaření bez přidání vody vždy vkládejte čerstvě omyté potraviny do studené nádoby. 1/4 objemu nádoby přitom nechte prázdnou nebo ponechte alespoň 3 cm volného prostoru od okraje nádoby a nádobu přiklopte poklicí.
- Nádobu s přiklopenou poklicí postavte na studenou plotýnku a zapněte sporák (na střední až vysokou intenzitu ohřevu).
- Jakmile dosáhne hodnota kontrolky analogového termokontrolu Zepter do poloviny zeleného pole pro režim vaření bez vody, snižte intenzitu ohřevu na minimum.
- Jídlo se vaří ve své vlastní šťávě, jež zůstává v nádobě.
- Pára, kterou potraviny uvnitř nádoby uvolňují, stoupá vzhůru. Poklice je studenější než ostatní části nádoby, a proto pára při kontaktu s ní kondenzuje. Výživná tekutina skapává zpět na dno a na jídlo.
- Tento proces se opakuje, dokud není jídlo perfektně uvařené (uzavřený cyklus).
- Mezi okrajem nádoby a poklicí se utvořila vodní zátka.
- Jídlo je uvařeno přibližně za 20 minut.
Pečení bez tuku
- Při pečení bez tuku vždy vkládejte maso do předehřáté nádoby.
- Prázdnou přiklopenou nádobu postavte na sporák a zapněte plotýnku na maximální teplotu.
- Nádoba je připravená k pečení, jakmile kontrolka analogového termokontrolu Zepter dosáhne do poloviny zeleného pole pro režim přípravy bez přidání tuku, nebo když kápneme na pánev pár kapek vody a kapky začnou po dně „utíkat“ (tzv. perla efekt).
- Maso vždy vkládejte do rozpálené prázdné pánve a přimáčkněte je, aby se zprudka opeklo.
- Po uplynutí 30–60 sekund opečené maso obraťte a znovu je přimáčkněte. Poté je nechte opékat, dokud není hotové.
- Snižte teplotu plotýnky na minimum nebo ji zcela vypněte, resp. dejte nádobu z plotýnky pryč.
- Poklici použijte podle toho, jaký způsob přípravy pokrmů jste zvolili.
- Pečení je dokončeno přibližně za 10 minut.
Upozornění
Analogový termokontrol Zepter je možné během používání vystavit teplotám v rozmezí +20 °C až +85 °C. Rozsah teploty pro skladování činí -10 °C až +45 °C.
Doplňkový produkt
Součástí balení je krabička (obalový materiál) a kovová redukce Z-KIS.
- Kód výrobku
Z-ATC
- Název výrobku
Analogový termokontrol
- Hmotnost brutto [kg]
0.1
- Hmotnost netto [kg]
0.08